Russische treinen

De speciale trein "Lev Tolstoy" (Leo Tolstoy)

* Een speciale trein (de zogeheten "firmenny") is een snelle lange-afstandstrein, die beschikt over moderne zitplaatsen en een coupé met restaurant.
De nachttrein "Leo Tolstoy" (№ 31/32) vertrekt dagelijks van station Leningradsky dat gelegen is in Moskou, naar Helsinki.
Een treinkaart voor zitplaats in een eersteklascoupé is veel duurder dan een voor de tweede of derde klasse. Maar voor het geld zal u naast een airconditioner, een persoonlijke badkamer krijgen met verwarmde vloer en een douche, een lcd-tv, een dvd-speler een extra bovenste slaapplaats van 80 cm breed en een comfortabele bank in de afmeting van een eenpersoonsbed met een breedte van 110 cm.
Aan het eind van de eersteklascoupé bevindt zich een loungebar. U kunt iets te drinken kopen bij de conducteur en ook gerechten bestellen in de coupé met restaurant.
Een ander bijkomend voordeel van het afleggen van uw internationale reizen met de "Lev Tolstoy" is de mogelijkheid om uw geld binnen de trein om te wisselen. En op de terugweg kunt u geld terugkrijgen met Tax Free checks.

De speciale trein * "Allegro"

* Een speciale trein (de zogeheten "firmenny") is een snelle lange-afstandstrein, die beschikt over moderne zitplaatsen en een coupé met restaurant.
De hogesnelheidstrein "Allegro" zal u van Helsinki naar St. Petersburg brengen in iets meer dan 3.5 uur. Alleen per vliegtuig reizen zal sneller zijn.
Zulke snelheden worden bereikt vanwege het feit dat document- en douanecontrole plaatsvinden gedurende de reis. Dit verkort de reistijd voor reizigers aanzienlijk.
Diensten
Wi-Fi is beschikbaar voor reizigers gedurende de gehele reis.
De "Allegro" heeft ook een coupé met restaurant die beschikt over 38 zitplaatsen en drie bars.

Van Moskou naar St. Petersburg: een korte handleiding over treinen

De route van Moskou naar St. Petersburg is het meest populair onder toeristen die Rusland bezoeken.
Veel toeristen reizen s’ nachts door omdat ze hiermee overnachtingskosten besparen. Maar tegenwoordig is de hogesnelheidstrein
Leningradsky station, het platform met een staande hogesnelheidstrein Sapsan

De speciale trein "Sapsan"

"Sapsan" concurrentie voor treinen met die overnachtingen aanbieden, vanwege de reistijd van 4 uur.
"Sapsan" (Peregrine) is de eerste hogesnelheidstrein van "Russian Railways".
Het is een van de snelste treinen op de Russische spoorwegen. De maximum snelheid is beperkt tot 250 km/u en kan u van Moskou naar St. Petersburg brengen in minder dan 4 uur.
De "Sapsan" doet dienst tussen Moskou en St. Petersburg.
In de eersteklascoupé is er ook een vergaderzaal met vier zitplaatsen die de mogelijkheid biedt om presentaties te houden. Het is voorzien van multimedia apparatuur, een mini-bar en individuele verlichting. Het gebruik van dit compartiment wordt uitsluitend afgerekend voor alle plaatsen .

De speciale trein "Nevsky Express"

Over de trein
De "Nevsky Express" is een dagtrein.
Het is van de snelste en meest comfortabele treinen die dagelijks rijdt tussen Moskou en St. Petersburg. Een uitzondering is wel dat de trein niet vertrekt vanuit St. Petersburg op zaterdagen en niet vertrekt vanuit Moskou op zondagen. De reistijd bedraagt 4 uur en 10 minuten.
De trein bestaat uit coupés
Coupés met 6-zitting compartimenten (48 zitplaatsen in elke coupé)
Coupés met gemeenschappelijke zitplaatsen (68 zitplaatsen in elke coupé)
Coupé met restaurant
De maximale snelheid bedraagt 200 km/u
De treincoupés zijn voorzien van opvouwbare, orthopedische fauteuils, bio-toiletten en airconditioning.
In de coupé met restaurant kunnen passagiers genieten van vele verschillende warme gerechten, lekkere snacks, maar ook van warme en koude dranken. Indien nodig kan de conducteur u helpen de ober op te roepen zodat er een gerecht besteld kan worden in het restaurant waarna het direct bij u wordt bezorgd.
Nachttreinen met uitstekende slaapvoorzieningen:

dubbeldekstrein "St. Petersburg – Moskou – St. Petersburg"

Over de trein
De nieuwe en speciale dubbeldekstrein № 005A/006А doet dienst op route Moskou - St. Petersburg – Moskou sinds 1 februari, 2015. Dit is een nachttrein met gunstige vertrektijden. De reistijd van St. Petersburg naar Moskou bedraagt 7 uur en 57 minuten, en van Moskou richting St. Petersburg 7 uur en 54 minuten.
Nummering van zitplaatsen:
Op de eerste verdieping - de 1e tot de 32e zitplaats;
Op de tweede verdieping - de 81ste tot de 112e zitplaats;
De onderste zitplaatsen zijn oneven, en de bovenste zijn even.

De speciale trein "Krasnaya Strela" (Rode Pijl)

Over de trein
De meest bekende nachttrein die nog steeds een van de betere is doet dienst tussen Moskou en St. Petersburg.
Dit was de eerste trein in Rusland gedurende het Sovjet-tijdperk en de route is ongewijzigd gebleven. Deze trein vertrekt vanuit Moskou (station Oktyabrsky / Leningradsky) en St. Petersburg (station Glavnyy/Oktyabrsky/Moscovsky) om 23:55, en komt de volgende morgen aan om 08:25. De mogelijkheid om als man of vrouw gescheiden te reizen wordt aangeboden in twee coupés.
Een eersteklascoupé (VIP) is uitgerust met het noodzakelijke voor verhoogd comfort. Vier 2-zitscompartimenten zijn uitgerust met individuele badkamers met douche, een bio-toilet, een lcd-tv met een cd/dvd-speler en een knop om de conducteur mee op te roepen.

De luxe nachttrein "Grand Express"

Dit is een private luxe nachttrein die dienst doet tussen St. Petersburg en Moskou. De reiskosten beginnen vanaf 3.050 roebel voor de goedkoopste van de vier klassen overnachtingsplaatsen. Alle hebben echter een tv in de kamer. De meest dure kamers hebben een aparte douche en toilet.

De speciale trein "Belye Nochi" (Witte Nachten)
Over de trein
De speciale trein "Witte Nachten" rijdt dagelijks. Reisduur: 12 uur en 33 minuten op de route Vologda – St. Petersburg, en 12 uur en 13 minuten op de route St. Petersburg – Vologda.
De speciale trein "Arctica" (Arctisch)
Rijdt dagelijks. De reistijd van Moskou naar Moermansk bedraagt 35 uur en 25 minuten, en van Moermansk naar Moskou 35 uur en 56 minuten.
De speciale trein "Premium" "Tatarstan"
Over de trein
De trein "Tatarstan" (met het nummer 1/2) van "Gorkovskaya Railway" maakte zijn eerste reis op de route Kazan – Moskou in oktober 1993. In Juni 2009 werd de trein overgeheveld naar de Premium klasse. Treinen in de Premium klasse zijn speciale treinen van hoge kwaliteit, die uitsluitend gebruik maken van nieuwe wagons van Tver Carriage Works en zijn uitgerust met airconditioning systemen en milieuvriendelijke toilettechniek.
De speciale trein "Yamal"
Over de trein
De speciale trein "Yamal" volgt het spoortraject Novy Oerengoj - Korotchayevo die Novey Oerengoj verbindt met Jekaterinenburg en Moskou.
Reistijd: 67 uur en 22 minuten op de Novy Oerengoj – Moskou route, en 63 uur en 2 minuten op de route Moskou – Novy Oerengoy.
De speciale trein "Belarus"
De speciale nachttrein "Belarus" overbrugt 750 km tussen de hoofdsteden van Rusland en Belarus in minder dan 10 uur.
De prijs van tickets reizen bij die over staatsgrenzen gaan is inclusief beddengoed en diner of ontbijt (u kunt kiezen uit drie gerechten).
De speciale trein "Megapolis"
"Megapolis" is de eerste private trein van de spoorwegonderneming "Tver Express". Het doet al sinds 2006 heen en weer dienst op de route Moskou – Tver – St. Petersburg. De reis duurt 8 uur.
De "Megapolis" is een nachttrein met hoogwaardige dienstverlening op het gebied van transport en reizigersvervoer. De trein kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren, perfect comfort, gratis Wi-Fi en concurrerende prijzen.
De speciale dubbeldekstrein "Moskou – Adler – Moskou"
Een van de belangrijkste voordelen van een dubbeldekstrein is de vergrootte capaciteit om meer reizigers te vervoeren. In de coupé van een dubbeldekstrein bevinden zich 64 slaapplekken (16 compartimenten), en in de gewone coupé zijn er slechts 36 (9 compartimenten). Hierdoor zijn de reiskosten bij een dubbeldekstrein lager dan voor een trein in een vergelijkbare klasse.
De trein vertrekt om 10 uur ‘s ochtends vanuit station Kazan legt de afstand tussen Moskou en Adler af in 25 uur
De speciale trein "Strizh" (Vlug)
De hogesnelheidstrein "Strizh" doet dagelijks dienst op de route van Moskou - Nizjni Novgorod – Moskou. Het maximum aantal vertrekken vinden plaats op vrijdagen. De reistijd is op z’n vroegst 3 uur en 35 minuten.
*Een speciale trein (de zogeheten "firmenny") is een snelle lange-afstandstrein, die beschikt over moderne zitplaatsen en een coupé met restaurant.

Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.