Peterhof


Peterhof is een voorstad en keizerlijke residentie in de buurt van Sint Sint-Petersburg dat werd gesticht door Peter ter ere van de overwinning van de Russische staat in de Noordelijke Oorlog. Het unieke uitzicht van dit “Russische Versailles” werd gedurende drie eeuwen opgebouwd, van de legging van de eerste steen in 1712 tot op de dag van vandaag, omdat, de stad na de Duitse bezetting letterlijk was geruïneerd en moest worden heropgebouwd.

Het pittoreske paleis en parkcomplex wordt het Koninkrijk der Fonteinen genoemd. Meer dan 150 fonteinen en watervallen versieren het geheel van het park. Paleizen, paviljoenen, standbeelden, stegen en bloembedden, alles ziet er groots uit en doet denken aan de mooie vervlogen tijden. Zelfs de bomen hebben hun eigen geschiedenis. De eiken die gepland werden door de tsaar die de stad stichtte, werden bewaard.

Zo is Peterhof te bereiken

Peterhof is gelegen aan de kust van de Golf van Finland, net 30 km van Sint Sint-Petersburg. U kunt het zowel over land als over water bereiken. De eerste optie is praktisch, de tweede niet ontdaan van romantiek. Tijdens een wandeling langs de zee kunt u het panoramisch uitzicht op het Venetië van het Noorden bewonderen.

Vanuit Sint Sint-Petersburg Peterhof bereiken met het openbaar vervoer doet u het best vanuit het metrostation "Avtovo": van daaruit vertrekken vier lijnen van minibussen (in het Russisch “Marshrutka”) en twee bussen vertrekken altijd onmiddellijk. De kans dat u in een file komt vast te zitten is minimaal. De minibussen met het bordje "Peterhof-Fountains " vertrekken ook vanuit de stations "Leninsky Prospekt" en "Veterans Avenue", maar gedurende het spitsuur kunnen zulke trips vertraging oplopen. Een kaartje kost van 80 tot 100 Russische roebel, de reistijd is ongeveer 40 minuten. Bij halte "Fountains" (Razvodnaya straat) dient u uit te stappen. Dit is vlakbij de Bovenste Tuin.

Peterhof kunt u met de trein bereiken. (Russisch: "Electrichka") Alle treinen die uit het Baltisch gebied komen en in de richting van de stations van Kalishche, Orienbaum of Krasnoflotsk gaan zijn geschikt om hier te komen. U vertrekt vanuit het Baltisch station (het centrum van de stad, het metrostation "Baltiyskaya") en komt aan bij het station "New Peterhof". In dit geval maakt u meteen kennis met de toeristische bezienswaardigheden: het station van Peterhof is een architecturaal monument op zichzelf. Van het station tot aan het museumcomplex kunt u de bus nemen of een wandeling van 3 km maken langs een wandelpad.

De treinrit van een half uur kost 70 Russsische roebel. De tickets zijn veel goedkoper als u ze aan de kassa koopt. Als u ze van de conducteur koopt, moet u een toeslag van 100 Russische roebel betalen.

Een trip naar Peterhof over het water met de draagvleugelboot de Meteor is de duurste maar ook de spectaculairste manier om de stad te bereiken. De route van deze draagvleugelboot voor passagiers wordt afgelegd met hoge snelheid langs het centraal gelegen watergebied van de rivier de Neva. Dit is een mooie kans om vanaf het water de Hermitage, de Peter en Paul burcht, de pijl van het eiland Vasilievsky, de bruggen van Birzhevaya en Tuchkov, en bij helder weer ook Kronstadt en Strelna te zien. In amper een half uur zal de Meteor aanleggen aan de pier van het Laagste Park van Peterhof. Het motorschip vertrekt vanaf de centrale pier van Sint Petersburg bij de Admiraliteit. Kijk uit naar de afdaling met de leeuwen nabij de Paleizenbrug.

Ontspanning en bezienswaardigheden van Peterhof In Peterhof gaan toeristen meestal het paleis bezichtigen en naar het parkcomplex met dezelfde naam met de beroemde fonteinen. Deze stad hult zich in zoveel schoonheid en bevat zoveel schatten dat men als toerist niet de tijd heeft om deze allemaal te leren kennen.

5 dingen om te doen in Peterhof:
Uw geluk beproeven door onder de fonteinen te lopen.
De pompeuze kostuums van Katarina II aantrekken.
Verdwalen in een labyrint van fonteinen.
De tijd aflezen op de zonneklok van het paleis.
Een selfie maken met een van de eekhoorns van Peterhof.

De Witte Nachten

meer leren

De Hermitage

meer leren

Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.