De Hermitage


Het State Hermitage Museum is een van de grootste en belangrijkste musea voor kunst, cultuur en geschiedenis in Rusland en de hele wereld. Het bevindt zich in St. Petersburg.

Het State Hermitage is een van de twintig meest bezochte kunstmusea in de wereld.

De tentoonstelling in het Hermitage is gehuisvest in zes majestueuze gebouwen langs de oevers van de Neva in het centrum van St. Petersburg zelf. Het Hermitage gebruikt zeven gebouwen: het Winter Paleis, het kleine Hermitage, het Grote (Oude) Hermitage, het Nieuwe Hermitage, het Hermitage Theater, het Menshikov Paleis en het voormalige gebouw van de Generale Staf.

Het kleine en het grote Hermitage
Onder Catherine II, werd begonnen met het bouwen van het Kleine Hermitage naast het Winter Paleis. Hier bewaarde Catherine II haar verzameling van schilderijen, die de basis vormde van het toekomstige museum. Deze collectie werd voortdurend aangevuld met nieuwe schilderijen, beeldhouwwerken, voorwerpen die vervaardigd werden uit monumentale stenen en andere kunstvoorwerpen, en er was niet genoeg plaats over in het Hermitage om deze allemaal een plaats te geven. In 1771-1787, werd een volgend gebouw aan het complex toegevoegd. Dit werd in het bijzonder ontworpen voor het bewaren van zowel schilderwerken als beeldhouwwerken: het Grote Hermitage.

De opbouw van de collectie van het museum:
De eerste stukken van het toekomstige staatsmuseum waren 225 schilderijen van de hand van Vlaamse en Nederlandse meesters die aangekocht werden door Catherine II van de Berlijnse handelaar Gotskovsky. Vervolgens vergrootte hij haar collectie met doeken van de hand van Cobenzle, Rembrandt, Rubens, Poussin, Watteau, Raphael, Titiaan en vele andere beroemde kunstschilders. De keizerin wou ook de hedendaagse kunst niet vergeten en bestelde schilderijen van Europese meesters, die in die tijd net aan het begin van de weg naar de beroemdheid stonden.
Uitzicht op de Hermitage van de Petrus-en-Paulusvesting
Behalve schilderijen, verzamelde Catherine II ook medailles en verschillende voorwerpen gesneden uit stenen, edelstenen, cameo’s, vrouwelijke ornamenten en beeldjes. De grootste aankoop in deze soort was de verzameling van bewerkte stenen van de Hertog van Orleans. Zij kocht ook beeldhouwwerken aan, maar er waren er niet zoveel te vinden in de collectie. De meest waardevolle: de antieke figuurtjes, kocht zij van de bankier DL Brown, en de zogenaamde "Crooked Boy" van Michelangelo – werden eerst bewaard in de zomerresidentie van Catherine in Tsarskoe Selo.

Na het einde van de oorlog van 1812, bracht Alexander I de waardevolste schilderijen en beeldhouwwerken van het paleis van Malmaison – de residentie van de eerste vrouw van Napoleon, Josephine, en een beetje later kwam hij in het bezit van een verzameling van Spaanse schilderijen die verzameld waren door de Nederlandse bankier VG Kuzvelt.

Het Hermitage in de 19de en de 20ste eeuw. Het Museum het Hermitage werd toegankelijk voor het grote publiek onder Nicholas I, onder wiens regeerperiode de verzameling van het museum aanzienlijk werd uitgebreid. Onder Nicholas I werd het aantal werken van Russische kunstschilders aanzienlijk uitgebreid in het Hermitage en er werd zelfs een volledige galerij die gewijd was aan de Russische school geopend.

De voornaamste vernieuwing van het museum paleis bestond uit een verzameling van archeologische vondsten die ontdekt werden in Italië, tijdens de opgravingen in Pompeji en in Rusland en de buurt van Kerch. Om de nieuwe stukken te kunnen bewaren, werd het gebouw van het Nieuwe Hermitage aan de oever van de Dvortsovaya gebruikt. De bouw hiervan werd uitgevoerd van 1839 tot 1852.

Tot op de dag van vandaag zorgt het Hermitage fonds voor honderdduizenden van tentoongestelde stukken, waaronder archeologische vondsten, gebruiksvoorwerpen uit primitieve culturen, juwelen, glaswerk, porselein, faience, en stenen ornamenten. In het museum zijn er verzamelingen van schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst vanuit bijna alle landen van de wereld.

Het is beter om naar het Hermitage te komen op dinsdag, woensdag en donderdag. Op andere dagen is de instroom van toeristen te groot. Het Hermitage is open vanaf 10.30, dan kunt u binnenkomen tot 11 uur. Zo kan de eerste golf van toeristen die al naar het museum willen gaan het bezoeken, en vervolgens volgt de tweede groep. Het is beter om het museum niet te bezoeken op vrije dagen (de eerste donderdag van de maand).

Website van het museum hermitagemuseum.org
Hier kunt u tickets online kopen.
Gelieve de algemene voorwaarden te lezen voor het gebruik van e-tickets te lezen.

Vasilievsky eiland

meer leren

De Kunstkammer

meer leren

Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.