Vasilievsky eiland


Vasilievsky Island is een eiland gelegen in Sint-Petersburg. Het wordt begrensd door de Boshaya Neva en de Malaya Neva, twee zijrivieren van de Nevarivier. Het is dus in feite gelegen in de delta van de Neva. Het eiland is verbonden met het vasteland via de Paleisbrug en de Blagoveshchensky brug, twee van de beroemdste bruggen in Sint-Petersburg. Vasilievsky eiland bevat een groot deel van het historische centrum van Sint-Petersburg, met de meeste toeristische bezienswaardigheden gelegen op het zuidelijke gedeelte.

Sfinxenkaai
Deze sfinxen zijn zowat 3500 jaar oud en stonden oorspronkelijk voor een tempel in Egypte nabij Thebe. De gezichten van de sfinxen zijn portretten van Amenhotep III en hun hooffdeksel maakt duidelijk dat hij de heerser was van twee koninkrijken, Opper-Egypte en Neder-Egypte. Ze zijn gelegen nabij de Russische Academie voor Kunst, een unieke kunstcollectie.

Kunstkammer
De Kunstkammer is de persoonlijke collectie van Peter de Grote. Het is gelegen op de oevers van de Nevarivier en is een symbool voor de Russische Academie voor Wetenschappen al sinds de zeventiende eeuw. De verzameling van Peter de Grote bevat etnografische, antropologische en archeologische objecten die vrij ongewoon zijn. Hij verzamelde natuurlijke rariteiten zoals een schaap met twee koppen of een Siamese tweeling. Dit om de wetenschap aan te moedigen onderzoek te voeren naar deze misvormingen.
Spit van Vasilievsky Island
Institituut van Russische literatuur
Het Instituut van Russische literatuur of het huis van Pushkin heeft een gelijkaardig uitzicht als de Kunstkammer die wat verderop het Vasilievsky eiland is gelegen. Het is de eerste en grootste nationale literaire museum in Rusland. The klassieke stijl van het gebouw maakt deel uit van de samenhorende architectuur van het eiland. Een belangrijk kenmerk van het gebouw zijn de drie standbeeld op iedere hoek van het gebouw. Deze stellen Mercurius, Neptunus en Ceres voor, de Griekse goden van de handel, navigatie en vruchtbaarheid. Het museum bestaat uit meer dan 120000 literaire werken.

Oude Beursgebouw
Het Oude Beursgebouw is een van de belangrijkste architecturale bouwwerken in het historische centrum van de stad. Het is een voorbeeld van de Griekse architectuur en werd geïnspireerd door de Griekse tempel Hera in Paestum. Ook al werd het gebouw bedoeld voor de beurs, toch heeft het nooit voor dit gediend. In de plaats daarvan heeft het Scheepsvaartmuseum zich hier gevestigd tot 2011.

Zoologische Museum
Dit museum is een van de oudste in Sint-Petersburg en bevat een grote verzameling aan wetenschappelijke stukken. Niet alleen zal je er de twee honden van Peter de Grote aantreffen, maar ook de skeletten van dinosaurussen, mammoeten en walvissen. Je kan er allerlei opgezette dieren vinden, waarvan het merendeel uitgestorven zijn. Net dat maakt het museum des te interessanter.

De Kunstkammer

meer leren

Nevski Prospekt

meer leren

Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.