Petrozavodsk


Petrozavodsk is de hoofdstad van Karelië, de streek die bekend staat om haar wonderbaarlijke natuur en rijke geschiedenis. De eerste nederzettingen verschenen hier rond in 6000-5000 voor Christus. Officieel werd de stad gesticht in 1703, toen de orde van Peter de Grote hier een wapenfabriek bouwde. Verschillende overblijfselen herinneren nog altijd aan de roemrijke tijd van tsaar Peter.

Petrozavodsk is gelegen aan de oevers van het Onegameer, het tweede grootste reservoir van zoet water in Europa. Het is ook een haven die aan vijf zeeën gelegen is. De rivieren en kanalen die deze stad aandoen, vloeien in de: Baltische Zee, de Barentszzee, de Witte Zee, de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Op het grondgebied van Petrozavodsk borrelen ongeveer 100 bronnen op. In het zuidwesten vinden we dichte wouden en de stad zelf bezit mogelijk de meeste tuinen van Rusland. Het is dan ook geen verrassing dat liefhebbers van een rustige en kalme vakantie in het hart van de natuur hier elk jaar terugkeren.

Petrozavodsk is mooi en wordt goed onderhouden; verzorgde moderne gebouwen staan naast oude architecturale monumenten, beeldhouwwerken en musea. Van hieruit kunt u Finland bereiken en de stad kan dan ook als startpunt gebruikt worden voor een onvergetelijke trip door de noordelijke landen.

Zo is Petrozavodsk te bereiken

Vanuit Moskou vertrekken treinen vanuit de stations Leningrad en Koersk. Dagelijks worden er volgens schema 6-8 treinen ingelegd. De snelste, de zakelijke "Karelia" doet meestal 12 uur over het traject. Zelden, maar in optimale omstandigheden doet de trein van Adler-Moermansk er 12 uur en 20 minuten over. De busreis is erg vermoeiend. Deze duurt ongeveer 20 uur en dan wordt de overstap in Veliky Novgorod niet meegerekend.

Het is veel gemakkelijker om in Sint Petersburg de bus te nemen. De busmaatschappij "Karelavtotrans" zet per dag 4 bussen in naar Petrozavodsk. Er is ook een handige nachtbus bij. De reistijd bedraagt tussen 9-11 uur en voor een plaats wordt 800-1050 Russische roebel gevraagd. (informatie van de site van het bedrijf) De trein kost iets meer, maar is ook sneller. De Lastochka treinen (Russisch voor zwaluw) rijdt naar Petrozavodsk in 5 uur, en tickets zijn verkrijgbaar vanaf 1320 Russische roebel. Elke dag vertrekken 5-6 treinen vanaf het Ladoga station.
Ladogameer, archipel Valaam. Rusland. Karelia.
Wat moet u meebrengen?
In winkels van Petrozavodsk kunt u echt unieke souvenirs vinden. Onder meer ambachtelijk werk uit Karelische berk met een uniek patroon in het hout. Deze zeldzame boom wordt gebruikt als materiaal voor panorama schilderijen en tafelklokken. Het hout wordt ook gebruikt voor originele snuisterijen zoals rollen, kistjes, USB-sticks en traditionele koelkastmagneten.

Een ander prachtig geschenk uit Petrozavodsk is Karelisch borduurwerk dat vervaardigd wordt volgens de oude technieken. De voornaamste kleuren zijn wit en rood. De populairste patronen zijn geometrische figuren zoals ruiten, vierkanten en kruisen. Verder worden ook silhouetten van vogels, dieren en kleine mannetjes gebruikt.

Een wandeling langs de bezienswaardigheden van Petrozavodsk wordt het best gestart vanaf de kaaien van de Onega. Dit is het visitekaartje van de stad. Hier is de plek waarde mensen komen uitrusten en genieten van de magnifieke landschappen, afspraakjes maken e.d. Deze landschappen zijn het ideale decor voor romantische ontmoetingen. Aan de waterkant is niet alleen de natuur, maar gewoon alles mooi om te bekijken. U vindt hier bijvoorbeeld de verrassende monumenten en beeldhouwwerken die werden geschonken door de zustersteden van Petrozavodsk.

De interessantste beelden zijn de Amerikaanse "Vissers", het Noorse "Ontmoetingspunt", de Franse "Schone Slaapster" en het Duitse "Tübingen paneel".

7 dingen om te doen in Petrozavodsk:
Het mooiste beeldhouwwerk kiezen op de Onegakaai.
Iets intiems in het oor fluisteren van de Wensboom, en geloven dat uw droom werkelijkheid zal worden.
De oude stenen inscripties ontcijferen in het Nationaal Museum.
Op zoek te gaan naar de geest van de “Karelische Oudheid”.
Zich een dappere zeeman voelen op het dek van het schip in de “Polar Odyssey” (Poolreis).
Erachter komen wat het “poortje’ (Kalitka in het Russisch) te maken heeft met de roek (Lad’ya) en dan beslissen wanneer de Kalakukko beter smaakt: open of gesloten.
Een origineel stuk kopen voor uw huis mee op te smukken uit Karelische berk of shungit (een plaatselijke steensoort).

Peterhof

meer leren

De Witte Nachten

meer leren

Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.