Het Ural gebergte.


De hoogste toppen behalen hier een niveau van 1600 meter. Tussen de voet van de heuvels en de velden lopen tal van rivieren. Omwille van de hoogte die sommige geografische plaatsen bereiken, wordt het Ural gebergte niet altijd beschouwd als gebergte. Als u de Ural beter wilt leren kennen, dan moet u beroep doen op een professionele gids. Ga het gebied niet alleen ontdekken, want niet iedereen zal vriendelijk onthaald worden.

De belangrijkste stad in de Ural is Ekaterinburg. Deze stad ligt in het midden van de Ural, daardoor was het mogelijk om langs de lage bergen verschillende transportroutes van centraal Rusland naar Siberië te bouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld in deze streek de Trans-Siberische Spoorweg nemen.

Het klimaat van de Ural.
Typisch voor een bergachtige streek is de neerslag hier onregelmatig verdeeld over de verschillende streken, en ook zelf binnen een zelfde gebied. Het is interessant dat binnen dezelfde zone op de vlakten van de Ural en de Trans-Ural de natuurlijke omstandigheden als zeer verschillend kunnen worden gekenmerkt. Dit wordt verklaard door het feit dat het Ural gebergte als een soort van klimaatbarrière dienst doet. In het westen valt meer regen en is het klimaat vochtiger en milder. In het oosten dat achter de Ural ligt, is er minder neerslag en het klimaat is droger met uitgesproken kenmerken van een landklimaat. 

Fauna.
De beschaving had een negatieve invloed op de rijke dierenwereld van de Ural. Vele dieren werden gedwongen om hun habitat te verlaten. Zo zijn er in de Ural bijvoorbeeld geen saiga's en geen wilde paarden meer.

In het noorden van de streek zijn er herten en in het zuiden marmotten, spitsmuizen en hagedissen. In de wouden kunt u bruine beren, vossen, wolven, lynxen, hermelijnen en reeën vinden.
Het Nationaal Park Taganaj in de zuidelijke Oeral.
Nationale parken. 

De nationale parken van de Ural zijn een poging van de mens om de lokale natuur te bewaren. Natuurlijk zijn er bijna geen plaatsen in de reservaten waar de mens helemaal verdwenen is, maar de homo sapiens zet zijn stappen nu heel voorzichtig om geen schade aan te richten.

Van de nationale parken in de streek van Chelyabinsk zijn "Zyuratkul" en "Taganay" aanraders. Hier kunt u gaan wandelen in de bossen, naar de rivier gaan, de veilige bergen beklimmen. Als u geluk hebt, kunt u een beer tegenkomen. Natuurlijk is het hier de vraag wie de gelukkige is.

In het Ural gebergte is er ook een plaats die bekend is bij de liefhebbers van paranormale verschijnselen.

De dood van de tour groep van Djatlov is een gebeurtenis die zogezegd plaatsvond in de nacht van 2 februari 1959 in het noorden van de Ural, dicht bij de pas die later de Dyatlov Pas genoemd werd. Daar werden in omstandigheden die nog steeds niet opgeklaard werden, een groep van 9 toeristen onder leiding van Igor Dyatlov dood teruggevonden. Ze waren allen onthoofd.

In het begin van de 21ste eeuw werd een zaak opgestart die helemaal georganiseerd werd in het teken van de tragedie. Hierbij worden ook ski trips georganiseerd naar het gebied waar de groep in de winter de dood vond: ook sight seeing met terreinwagens is mogelijk in de buurt van de Djatlov Pas, en van daaruit moeten de deelnemers nog 25 kilometer wandelen langs een vooraf geprepareerde skipiste. De Djatlov Pas, werd net zoals de "Bermuda Triangle", een plaats waar goed aan verdiend kan worden. Om de interesse van potentiële klanten te vergroten worden legendes gefabriceerd die de link leggen met buitenaardse krachten en samenzweringstheorieën. Nu kost de tour met de terreinwagen inbegrepen ongeveer 35.000 roebel.
Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.