Het Altai gebergte


Het Altai gebergte kreeg ongeveer 500 miljoen jaar geleden voor het eerst vorm, maar werd vervolgens volledig vernietigd. De bergkammen die we vandaag de dag kunnen zien, zijn ongeveer 66 miljoen jaar geleden ontstaan. Het Altai gebergte wordt ook het Russisch Tibet of de Siberische Alpen genoemd en zijn gelegen op het grondgebied van Rusland, China, Mongolië en Kazakhstan.

Dit is het grootste berggebied op het grondgebied van Siberië. Hier worden alle reliëfs gecombineerd die bekend zijn door de wetenschap. Het grootste gedeelte van de Altai bergketen wordt gekenmerkt door bescheiden rivieren die in de valleien stromen en bergmeren vormen. Deze zijn zo puur dat de schittering van kristal erbij verbleekt. Deze plassen worden exclusief door sneeuw gevoed, dus het waterpeil van deze plassen varieert al naargelang het seizoen. De gemiddelde hoogte van de toppen van de bergen varieert binnen de grenzen van 1.800 tot 2000 meter en de hoogste top van de Altai is de Belukha berg met een hoogte van 4506 meter.

De trots van Altai wordt gevormd door drie regio’s (Katun en de Altai Reservaten en het Ukok plateau). Deze vormen de streek die de "Gouden Bergen van Altai" worden genoemd. Deze werd opgenomen in de lijst van het UNESCO Wereld Erfgoed in 1998.

Het Altai Natuur Reservaat, is een van de grootste in Rusland en bevat een grote diversiteit aan landschappen: van taiga vlakten tot alpine hoogten. De maral, het muskus hert, elanden, herten, bruine beren, wolvensoorten en sabletijgers kunnen hier gespot worden. Ook rendieren, de zeldzame argali en het sneeuwluipaard zijn hier thuis. In het meer van Teletskoye en zijn zijarmen vinden we de vlagzalm, de forel en de lenok.
Rusland. Herfst in de bergen van Altai.
U kunt aan actieve vrijetijdsbesteding doen in de natuur zoals avontuurlijk toerisme, extreem toerisme. Dit laatste kunt u doen in de bergen of door te rafeten langs de rivieren van de Altai. Er zijn ook etnografische en archeologische tours, skiën, en natuurlijk ook jagen en vissen.

Trips per paard naar de Altai zijn een van de populairste vormen van vrijetijdsbesteding in deze streek.
De route van zulke tochten vinden plaats in het hoogland gedeelte van de centrale Altai en in de regel is hier geen speciale voorbereiding voor nodig. De tochten per paard kunnen worden gecombineerd met trips over het water. De tocht per paard "Naar de Shavlinsky meren" (11 dagen) kan worden geboekt vanaf 31.000 Russische Roebel.

Altai is rijk aan natuurgezichten die indruk maken op zelfs ervaren toeristen: de museumgrot met een lengte van 700 m, de twee spiegelende meren van Akkem en de Stonehenge van Altai met rotstekeningen die tot de Pazyryk cultuur behoren. Of kies voor het het verst afgelegen natuurlijke gebied in Rusland: De grote Chulchinsky waterval is. Maar vergeet ook niet het Teletskoe meer dat behoort tot de top 15 van de diepste meren op Aarde. Dit alles ziet er zowel wat druilerig maar ook vriendelijk uit; koninklijk maar toch ook zo gewoon. Dit is Altai!

Hoe kunt u hier komen?
Het vliegtuig is zeker de comfortabelste en de snelste manier om vanuit Moskou Altai te bereiken. U kunt naar Gorno-Altaysk, Barnaul en Novosibirsk vliegen en hoe u uw reis voortzet hangt af van welke stad uw bestemming is en naar welke plaats u naartoe gaat.

Vanuit Moskou rijden treinen naar Novosibirsk (2 dagen onderweg), Biysk (3 dagen) en Barnaul (3 dagen).
Het laatste stuk van de route legt u af met de bus of met de trein, en dan tenslotte met de taxi. Er is geen spoorweg in Gorno-Altaisk aanwezig.
Copyright © 2016-2017 T1cket, LLC. All rights reserved.
Op basis van het contract №D16-803 van 14 juni 2016.